AMSTERDAM - Enkele tientallen boze Ajax-supporters hebben aan het begin van zondagavond de spelersbus bij de Arena opgewacht. Bij aankomst van de bus werd er op de bus geslagen en geroepen ''We willen Ajax terug'' en ''Voetballen''.

De supporters hebben een kwartiertje gepraat met de spelers en coaches van Ajax. De fans waren kwaad omdat Ajax in Rotterdam met 4-0 van Sparta had verloren.

Na het gesprek reed de Ajax-bus met spelers en coaches weer weg en gingen de supporters naar huis. Er deden zich geen ongeregeldheden voor. Bij de Arena was geen politie aanwezig.

Van Basten

Het eerste seizoen van trainer Marco van Basten bij Ajax is op een grote mislukking uitgelopen. Ajax ontbreekt daardoor opnieuw in de volgende editie van de Champions League.

De nieuwe voetbalcompetitie staat voor het vijfde jaar op rij in het teken van eerherstel.

Als het aan trainer Marco van Basten ligt, krijgt hij na een korte zomerstop een nieuwe kans.

Het grootste verwijt aan het adres van Van Basten is dat hij Ajax dit seizoen zelden als team heeft laten voetballen.

Samenstelling

De Amsterdamse club acteerde nooit een aantal weken in dezelfde samenstelling. De ziekenboeg van de club was dit jaar overvol, maar het had niets met blessures te maken dat bijvoorbeeld Rasmus Lindgren dan weer aanvoerder en dan weer wisselspeler was.

De Zweed was het afgelopen jaar lang niet de enige speler die wisselend eerste, tweede of zelfs derde keus was. Gabri, Jan Vertonghen, Oleguer, Maarten Stekelenburg en Kennedy Bakircioglü overkwam hetzelfde.