ENSCHEDE - Verschillende Duitse media waren zondag naar Enschede afgereisd om AZ-trainer Louis van Gaal uit te horen over zijn vermeende flirt met Bayern München.

De oefenmeester van de landskampioen staat in de belangstelling van de club uit Beieren, die op zoek is naar een opvolger voor Jürgen Klinsmann.

De journalisten uit Duitsland konden echter onverrichter zaken terug naar huis, want Van Gaal wilde na het verloren duel met FC Twente (3-0) niet praten over Bayern.

Nederlandse journalisten

''Ik heb de Nederlandse journalisten al gezegd dat ik geen vragen over Bayern München wil beantwoorden. Dat moet ik nu helaas ook tegen u zeggen'', reageerde Van Gaal in zijn beste Duits op een vraag van een journalist.

Die gaf echter niet zomaar op en wilde van de Nederlandse coach weten waarom hij 'helaas' zei. ''Omdat u heel veel kilometers heeft gereden om dit hier van mij te moeten horen'', zei Van Gaal gevat.

De Amsterdammer heeft nog een contract tot medio 2010 bij AZ. De Belgische voetbalbond en Bayern München lonken echter steeds nadrukkelijker naar de trainer van de Alkmaarders.

Handtekening

Volgens de Süddeutsche Zeitung is Van Gaal dichtbij het zetten van een handtekening. Manager Ulrich Hoeneß zegt tegen de krant met de coach gesproken te hebben. "Van Gaal zei: 'als Bayern zich meldt, zou ik ja zeggen'."

ZIE OOK:

'Geen afkoopsom voor Van Gaal'