MIERLO - Jeroen Dubbeldam heeft zondag in Mierlo de nationale titel bij de springruiters veroverd. Met het aankomende talent BMC Van Grunsvens Wisper bleef hij in het slotonderdeel twee keer foutloos.

Jeroen Dubbeldam heeft zondag in Mierlo de nationale titel bij de springruiters veroverd. Met het aankomende talent BMC Van Grunsvens Wisper bleef hij in het slotonderdeel twee keer foutloos.

De olympisch kampioen van 2000 in Sydney verdrong daarmee de drie ruiters, die vrijdag nog op het podium stonden. Dat waren Gerco Schröder, Leopold van Asten en Eric van der Vleuten senior.

Van der Mei

De tweede plaats in het eindklassement ging naar Nathalie Van der Mei met Heechiem's Springtime. De 43-jarige Friezin was na het eerste onderdeel de verrassende leider en won zondag ook het slotonderdeel. Brons was voor de grote favoriet, Albert Zoer met Sam.

Voor Dubbeldam is het de eerste keer dat hij de nationale titel veroverd. Met De Sjiem vierde hij begin 2000 vooral internationale successen. Naast de olympische titel won hij met het springfenomeen het CHIO van Aken, één van 's werelds grootste concoursen.

Ehrens

De afgelopen jaren was Dubbeldam één van de drijvende krachten achter de successen van de Nederlandse equipe onder leiding van bondscoach Rob Ehrens. Hij maakte met Up and Down deel uit van de ploeg die in 2006 de wereld- en in 2007 de Europese titel won.

Dubbeldam ontbrak in 2008 bij de Olympische Spelen. Hoewel hij zelf net op tijd was hersteld van een beenbreuk, liep zijn paard Up and Down enkele weken voor 'Hongkong' een blessure op. Daarop trok Dubbeldam zich terug.

Sinds kort berijdt Dubbeldam twee paarden van de broers van dressuuramazone Anky van Grunsven. Eerder leverde hij met Van Grunsven Wisper al opvallende prestaties op Indoor Brabant.