CERVERA - De Nederlandse biljarter Jean-Paul de Bruijn heeft zondag in het Spaanse Cervera zijn wereldtitel bandstoten moeten inleveren. De Zeeuw deed dat na heftig tegenstribbelen.

Pas in de finale gaf hij zich gewonnen tegen de Duitser Wolfgang Zenkner en moest hij genoegen nemen met zilver.

Zenkner tikte in zes beurten de benodigde 150 caramboles weg. De Bruijn had er na evenveel beurten pas 78.

Favoriet

De 43-jarige De Bruijn begon de titelstrijd als uitgesproken favoriet voor het goud. De Zeeuw stootte in de klassieke biljartdiscipline de afgelopen jaren zes Europese - en één wereldtitel bij elkaar.

In Cervera verloor hij tot aan de finale geen partij. In de tweede groepsfase versloeg hij achtereenvolgens de Belg Patrick Niessen (150-47), de Fransman Alain Remond (150-50) en de regerend Europees kampioen Frédéric Caudron (150-115).

Caudron

Tegen Caudron was De Bruijn op zijn best. In vijf beurten had hij afgerekend met de Belg en zodoende scoorde de Zeeuwe alsnog het hoogste toernooimoyenne met 30,00.

Zijn hoogste serie was 96 in de partij tegen Remond. Zenkner was een waardig opvolger, want ook hij scoorde een moyenne van 30,00 in een van zijn partijen. Bovendien was zijn beste serie beter dan die van De Bruijn, namelijk 102 caramboles.