AMSTERDAM - FC Twente kan zondag goede zaken doen in de strijd om de tweede plaats. Daarvoor moet de huidige nummer twee in de eredivisie wel de kersverse landskampioen in de eigen Grolsch Veste zien te verslaan.

Voor AZ staat er in Enschede helemaal niets meer op het spel behalve het verbreken van nog meer records. Als de Alkmaarders 'de nul' houden, evenaren ze een record dat mede op naam staat van Twente.

In het seizoen 1971/1972 kreeg FC Twente in 23 wedstrijden geen doelpunt tegen. AZ staat momenteel op 22 duels zonder tegendoelpunt.

Ajax

Ajax moet zondag, op bezoek bij Sparta, de volle buit pakken om mee te blijven doen in de strijd om plaatsing voor de voorrondes van de Champions League.

In de laatste twee wedstrijden lukte dat de formatie van Marco van Basten echter niet. PSV was in Eindhoven met 6-2 veel te sterk. AZ wist Ajax in de Arena op 1-1 te houden.

Van Basten lijkt aan het einde van het seizoen eindelijk verlost te zijn van blessureleed. De oefenmeester mist op Het Kasteel enkel Gabri en Jan Vertonghen.

Feyenoord

Dat zelfde kan niet gezegd worden van Leon Vlemmings bij Feyenoord die nog altijd een waslijst aan blessures binnen zijn selectie heeft.

Niettemin kunnen de Rotterdammers hun in het water gevallen jubileumjaar toch nog enige glans geven. Bij winst in en tegen Utrecht wordt deelname aan de play-offs veiliggesteld.

Voor De Graafschap is het zondag alles of niets. Als de Doetinchemmers verliezen bij NAC Breda terwijl directe concurrenten FC Volendam, Roda JC en ADO Den Haag alle drie winnen, is degradatie een feit.

ZIE OOK:

Eerste ‘finale’ voor Twente tegen AZ
Ajax mag niet falen op Kasteel
Degradatie dreigt voor De Graafschap
El Ahmadi mist cruciaal duel
PSV gehavend tegen NEC