MADRID - Barcelona kan de Spaanse titel nauwelijks meer ontgaan. De Catalaanse club was op vreemde bodem veel sterk voor Real Madrid (2-6), dat de in de laatste vier speelronden maarliefst zeven punten op de koploper moet goedmaken.

Gonzalo Higuain kopte Real Madrid in de vijftiende minuut nog wel op voorsprong.

Thierry Henry en Carlos Puyol bogen de achterstand binnen vijf minuten om in een voorsprong (1-2). Lionel Messi maakte nog voor rust 1-3.

Sergio Ramos bracht na rust nog even de spanning terug (2-3), maar het antwoord van Henry liet slechts twee minuten op zich wachten. Messi en Gerard Piqué bepaalden de eindstand op 2-6.

Krachtsverschil

Real Madrid wilde Barcelona in de rechtstreekse confrontatie tot een punt naderen, maar is zaterdag na negentig minuten voetballen weer volledig op de hoogte van het enorme krachtsverschil tussen de twee beste ploegen van Spanje.

Op Barcelona staat dit seizoen in eigen land geen maat. De club bereikte tegen Real Madrid de grens van honderd competitietreffers.

Historisch

De afstraffing die Real Madrid kreeg tegen FC Barcelona was een zeldzame.

Voetbalhistorici moesten diep de archieven in om officiële thuisduels van Real te vinden waarin de ploeg zes tegendoelpunten incasseerde. Het gebeurde drie keer eerder.

Sevilla

Sevilla blijft de nummer drie van de Spaanse competitie. De formatie won zaterdag de uitwedstrijd bij Villarreal (0-2), dat Sevilla bij een zege was gepasseerd.

Luis Fabiano en Frédéric Kanoute troffen na rust doel. Sevilla speelde het laatste kwartier met tien man omdat Abdoulay Konko zijn tweede gele kaart van de wedstrijd kreeg.