YOKOHAMA - Tafeltennisster Li Jiao is uitgespeeld op de wereldkampioenschappen in Yokohama.

Ze verloor zaterdag in Japan in de achtste finales met 3-4 (9-11 11-4 10-12 11-7 11-7 15-17 8-11) van de net iets sterkere Dang Ye Seo uit Zuid-Korea.

Li Jiao kreeg in de zesde game vijf kansen om de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar wist er niet één te verzilveren.

Airconditioning

De Nederlandse verloor het zesde bedrijf met 15-17 en kon dit in de beslissende zevende game niet meer goedmaken.

De 36-jarige Li Jiao had veel last van de omstandigheden in de Yokohama Arena. Halverwege het duel werd de airconditioning ingeschakeld in de snikhete hal, wat luchtstroming veroorzaakte.

''Ik kon mijn favoriete service niet meer spelen, doordat ik de bal zo laag mogelijk moest opgooien. Anders waaide de bal in de lucht namelijk een klein beetje weg. Details zijn belangrijk in tafeltennis en hier had ik last van. Heel vreemd dat de airco zomaar werd aangezet'', aldus de geboren Chinese.

Boosheid

Boosheid was er ook over de gemiste kansen in de zesde game.

''Als je een paar weken geleden gezegd had dat ik in de achtste finale van de WK vijf matchpoints zou krijgen, had ik je niet geloofd. Maar het goede gevoel was hier eindelijk weer terug en dan is het balen dat het me niet gelukt is om te winnen.

Ëerder in het toernooi werden ook al Li Jie, Carla Nouwen en Linda Creemers uitgeschakeld in Japan.