CHICAGO - Voor Boston Celtics loopt de eerste ronde van de play-offs in de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA uit op een slijtageslag.

De regerend kampioen verloor vrijdag - na liefst drie verlengingen! - van Chicago Bulls waardoor een beslissend zevende duel noodzakelijk is geworden.

Het was vrijdag al de vierde keer in de best-of-sevenserie tussen de Bulls en Celtics dat een wedstrijd beslist moest worden in de 'overtime'. Na de reguliere speeltijd was de stand 101-101. In de eerste verlening maakten beide ploegen acht punten, in de tweede negen.

Noah

In de derde verlenging maakte Joakim Noah uiteindelijk het verschil. De zoon van de beroemde tennisser Yannick Noah tekende met nog 35 seconden op de klok voor de winnende treffer: 128-127. Topscorer van de wedstrijd werd Ray Allen van de Celtics, met 51 punten.

Orlando Magic en Houston Rockets verzekerden zich vrijdag wel al van een plek in de volgende ronde. Orlando won met 114-89 van Philadelphia 76ers, de Rockets zetten Portland Trailblazers op een onoverbrugbare achterstand door een 92-76-zege.