SHEFFIELD - Raymond van Barneveld heeft in de voorlaatste ronde van de Premier League Darts opnieuw een overwinning geboekt. De Hagenaar versloeg in Sheffield 'uitdager' Adrian Lewis met 7-5. Lewis verving donderdag, buiten mededinging, de door zieke afgehaakte Wayne Mardle.

Vorige week had 'Barney' een plek in de halve eindstrijd van deze lucratieve wedstrijdenreeks van de profbond PDC al veiliggesteld ten koste van landgenoot Jelle Klaasen.

Titelverdediger Phil Taylor blijft de zeges aaneen rijgen. Ditmaal was de favoriete Engelsman, evenals Van Barneveld in een 'challenger' als vormtest, te sterk voor landgenoot Dennis Priestley: 7-4.

Taylor heeft dit seizoen in de Premier League vooral tegenstand te duchten van James Wade. Deze voerde de druk donderdagavond nog iets op door een duidelijke overwinning op Klaasen: 8-4.

Mardle

De Brabander, op uitnodiging binnengekomen bij de PDC-elite, bleef daardoor laatste in de algemene rangschikking, waaruit Mardle is geschrapt. Hij maakte bij een achterstand van 1-5 wel indruk door 104 (11-darter) en 70 (13 pijlen) uit te gooien.

Wade, die nu een punt voorsprong heeft met een duel meer gespeeld dan Taylor, reageerde echter met een checkout van 170, de hoogste finish en goed voor een extra premie van 1000 pond (1117 euro).