VILLARREAL - Heerenveen ontbreekt dit seizoen in het deelnemersveld van het UEFA-bekertoernooi. De Friese ploeg kon de laatste horde op weg naar het hoofdtoernooi niet nemen. Het team van trainer Foppe de Haan bleef dinsdagavond in de tweede wedstrijd van de finale in de Intertoto Cup tegen het Spaanse Villarreal steken op 0-0. Na de nederlaag van 1-2 op eigen veld twee weken geleden was Heerenveen uitgeschakeld.

Zonder de aanvallers Denneboom (disciplinair gestraft) en Sibon (gebroken neus) maakte de Friese formatie in Spanje een kleurloze indruk. Heerenveen kon het tempo niet maken en speelde met te weinig drang naar voren. Te veel ballen werden terug- of opzijgelegd zonder dat de spitsen Samaras en Kolk in de diepte werden opgezocht.

Gezapig

Heerenveen kreeg in de tamme eerste helft geen enkele kans. Villarreal speelde ook al slap en plichtmatig. Alleen als spelmaker Mari aan de bal kwam, gebeurde er wat in het gezapige stadion. In de 26e minuut had de Spaanse international zijn beste moment. Een vliegend schot verdween rakelings naast het doel van Hans Vonk.

Selakovic

Na de rust was Heerenveen iets minder machteloos. In de 55e minuut leefde de Friese aanhang voor de eerste keer op. Na een opmars van Selakovic kwam de bal bij Samaras die zijn voet in kansrijke positie niet tegen de bal kon krijgen. Selakovic raakte bij die actie geblesseerd. Hooiveld verving hem.

In de 72e minuut, kort nadat Belletti doelman Vonk op de proef had gesteld, kwam ook Kolk in scoringspositie. Hij kreeg de bal eveneens niet goed op zijn schoen. De 21-jarige Hagenaar speelde zich tien minuten voor tijd uitstekend vrij, maar verloor oog in oog met de Spaanse doelman het overzicht. Daarmee was het Europese verhaal voor Heerenveen over. Villarreal daarentegen mag voor de eerste keer in de tachtigjarige historie van de club aan het toernooi om de UEFA-beker deelnemen.