AMSTERDAM - De licentiecommissie van de voetbalbond KNVB heeft FC Eindhoven bestraft met een aftrek van drie wedstrijdpunten.

De noodlijdende club uit de Jupiler League wordt gestraft omdat hij niet goed heeft gerapporteerd over de personeelskosten, een van de normen die zijn opgenomen in het plan van aanpak. Dat liet de bond woensdag weten.

Geldschieters

FC Eindhoven dreigt de proflicentie kwijt te raken omdat declub in grote financiële problemen verkeert. Het bestuur probeert momenteel met een groep sponsoren een businessplan op te zetten.

De geldschieters willen substantieel bijdragen aan een meerjarige begroting.

Door de puntenaftrek zakt FC Eindhoven van de achttiende naar de negentiende plaats in de Jupiler League, met 35 punten. Alleen FC Omniworld (27) heeft er minder. De Brabantse club werd eerder al twee keer bestraft met een vermindering van het aantal punten.

Cambuur

De licentiecommissie deelde ook boetes uit aan MVV en Cambuur Leeuwarden.

De twee clubs hadden niet voldaan aan de verplichting tijdig een financieel plan van aanpak voor te leggen aan de commissie. Ze ontvingen daarom een boete van 10.000 euro.

Cambuur Leeuwarden heeft volgens de KNVB inmiddels aan de verplichting voldaan.

De club uit Leeuwarden kreeg tevens een voorwaardelijke boete van 7500 euro. Die voorwaardelijke straf kan nog aangepast worden als Cambuur niet binnen een maand een plan van aanpak indient gericht op het voorkomen van verbaal geweld.