ZEIST - Graziano Pellè komt dit seizoen evenals zijn ploeggenoot Stijn Schaars niet meer in actie. De Italiaanse spits accepteerde een schikkingsvoorstel van vier wedstrijden schorsing, waarvan één voorwaardelijk.

Hij deelde maandag in het duel van Jong AZ met Jong Sparta Rotterdam (2-1 winst) een klap uit en kreeg daarvoor een rode kaart.

Aanvaller Jack Tuyp van FC Volendam hoeft de beslissende fase van de competitie niet te missen. De aanklager betaald voetbal van de KNVB heeft de strafzaak tegen hem geseponeerd wegens gebrek aan wettig en overtuigend bewijs.

Kuipers

Tuyp liet zich vorige week na de verloren thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen in de halve finales van de KNVB-beker (0-2) kritisch uit over arbiter Björn Kuipers.

''Het leek wel of hij de opdracht had gekregen om de grote club door te laten gaan naar de finale'', opperde de Volendamse spits, die daarmee de suggestie van partijdigheid wekte.

Groningen

FC Groningen is met 7500 euro beboet wegens kwetsende spreekkoren door de aanhang tijdens de uitwedstrijd tegen SC Heerenveen op 7 maart.