LAUSANNE - De Italiaanse wielrenner Davide Rebellin (37) is tijdens de Olympische Spelen in Peking positief bevonden op bloeddoping. Dat meldt la Gazzetta dello Sport dinsdag op de website.

Rebellin, die zilver won bij de olympische wegwedstrijd achter de Spanjaard Samuel Sanchez, zou een van de zes olympische sporters zijn die dinsdag na nieuw onderzoek van de dopingmonsters door het Internationaal Olympisch Comité zijn betrapt op CERA, de epovariant van de derde generatie.

Het IOC onderzocht in totaal 948 monsters voor een tweede keer. Dat leverde zeven positieve testen op, van zes atleten. Allen werden betrapt op CERA. Namen noemde het IOC niet.

Wel maakte het Italiaanse olympisch comité later bekend dat een van die sporters uit Italië afkomstig is. Om welke sporter het gaat, liet het CONI niet weten.

 Signaal

''Dit tweede onderzoek van de dopingmonsters van Peking is een duidelijk signaal. Het loont niet om te bedriegen. Bedriegers zien nu dat ze alsnog gepakt worden'', aldus Arne Ljungqvist, voorzitter van de medische commissie van het IOC.

De vijf andere betrapte sporters zouden een wielrenner, drie atleten (waaronder een gouden medaillewinnaar) en een gewichtheffer zijn, zo melden persbureaus op basis van bronnen binnen het IOC.