AMSTERDAM - Het is voor Ajaxkeeper Maarten Stekelenburg een seizoen van uitersten, dat maandagavond het landskampioenschap bij de Amsterdamse beloften opleverde.

Begonnen als eerste doelman in de hoofdmacht van de Amsterdammers, moest hij na zijn blessure genoegen nemen met een plaats op de bank bij het eerste elftal.

Coach Marco van Basten koos voor de talentvolle doelman Kenneth Vermeer; Stekelenburg maakte het seizoen af bij het tweede elftal.

Tussendoor kwam de verbannen doelman uit voor het Nederlands Elftal van Bert van Marwijk, waar hij nog wel de eerste keuze is.

Vorige week zag de doelman zijn collega's van het eerste elftal met 6-2 afdruipen in Eindhoven tegen PSV, waardoor de landstitel naar AZ ging.

Jong Vitesse

Maandagavond pakte Stekelenburg de landstitel bij de beloften, via een 2-0 zege op Jong Vitesse.

Zijn zaakwaarnemer Rob Jansen zegt dinsdag in De Telegraaf: "Als je een international bent, is spelen in Jong Ajax macaber. Maar Maarten heeft zich professioneel opgesteld en zal dat blijven doen zolang hij onder contract staat bij Ajax", sloot hij af.

Koster

De titel van de Ajaxbeloften is de kroon op het werk van coach Adrie Koster. Hij vertrekt na dit seizoen naar de Belgische competitie, waar hij trainer wordt van Club Brugge.