BARCELONA - FC Barcelona gaat dinsdagavond in een vol Camp Nou proberen de Britse hegemonie in de Champions League enig geweld aan te doen. Voor menig voetballiefhebber was het duel met Chelsea de gedroomde finale.

De winnaar van het tweeluik krijgt in de eindstrijd echter nog te maken met titelverdediger Manchester United of Arsenal.

Barcelona is favoriet op grond voor de resultaten dit seizoen en het dikwijls oogstrelende spel van de ploeg van Pep Guardiola, de succesvolle opvolger van Frank Rijkaard. Barça scoorde dit seizoen in de Champions League al 29 keer.

Bayern München kreeg in de kwartfinale vijf treffers tegen. Logisch met Lionel Messi, Thierry Henri en Samuel Eto'o voorin. Een beter aanvalstrio loopt er op de velden niet rond.

Hiddink

Veel wordt verwacht van Messi. Guus Hiddink laat Jose Bosingwa de fenomenale Argentijn waarschijnlijk schaduwen. Deze Portugese verdediger speelt bij Chelsea normaal op rechts maar verhuist nu naar de linkervleugel omdat Ashley Cole is geschorst.

''Messi is op jonge leeftijd al een van de beste voetballers ter wereld. Toch heb ik alle vertrouwen in Bosingwa. Veel andere opties heb ik trouwens ook niet'', lichtte de Achterhoekse succestrainer toe.

Verplicht

Barcelona wil niet alleen winnen thuis maar ook nog eens mooi voetbal laten zien. ''Wij zijn verplicht om een attractieve wedstrijd te spelen'', zei Guardiola.

''Dat willen we ook. Negatief spel is iets dat we niet kennen en dat niet bij ons past. Technisch goed, aanvallend voetbal. Dat verandert ook nooit. Tenminste niet zo lang ik coach ben.''