AMSTERDAM - Lance Armstrong vindt dat Theo Bos vanwege zijn aandeel in de valpartij van Daryl Impey in de Ronde van Turkije een lange schorsing verdient.

De ex-baanrenner leek de klassementsleider in de massasprint van de slotrit onderuit te trekken. "En hij is niet eens gediskwalificeerd", aldus Armstrong op de microblogdienst Twitter. "Bos verdient een lange schorsing."

Bos is zich op de website van zijn ploeg van geen kwaad bewust. "Ik heb van mijn broer begrepen, dat het er op internet op lijkt dat ik Impey tegen de grond trek, maar daar is geen sprake van. Ik ben toch niet gek?"

Protest

Alle details kan hij zich echter niet meer herinneren: "Maar ik weet zeker dat ik hem alleen wilde afweren. Hij dreigde mijn kant op te komen en ik zat al zo goed als in het hek. Wat er vervolgens allemaal is gebeurd, weet ik niet meer."

Bos sprak na afloop met een UCI-commissaris. Die zei er geen werk van te willen maken. "Maar misschien krijgt het toch nog een staartje als Barloworld (de ploeg van Impey, red.) protest indient." Impey werd ondanks zijn val eindwinnaar van de Ronde van Turkije.

LEES OOK:

Voormalig Raborenner Hunter woest op Bos
Bos kan niets met reactie Armstrong
Wielrenner Bos ontsnapt aan straf in Turkije