RIO DE JANEIRO - De Braziliaanse voetballer Adriano heeft een tijdelijk afscheid van het voetbal aangekondigd. De grillige spits zei donderdag dat hij zijn carrière nog eens goed gaat overdenken.

 ''Ik heb het plezier in het spelletje verloren'', zei Adriano, die onder contract staat bij Internazionale. ''Ik wil niet meer terug naar Italië, maar gewoon in alle rust leven in Brazilië.''

De 27-jarige aanvaller - befaamd om zijn harde schot - kwam dit seizoen slechts tot twaalf duels in de Serie A, mede vanwege zijn slechte relatie met coach José Mourinho.

Adriano maakte in de competitie drie doelpunten. In totaal was hij in 177 officiële wedstrijden voor Inter goed voor 74 treffers.

Nadenken

Adriano bleef vorige week na de WK-kwalificatieduels van Brazilië in zijn vaderland achter, volgens zijn zaakwaarnemer om een persoonlijke kwestie te verwerken. ''Ik weet niet of ik hier een, twee of drie maanden blijf zonder te voetballen'', zei Adriano donderdag. ''Ik ga nog eens goed nadenken over mijn carrière.''