KERKRADE - Het is zeer de vraag of de voorgenomen fusie van de betaald voetbalclubs Roda JC en Fortuna Sittard kan doorgaan.

De Stichting Roda JC liet woensdag aan de Limburgse zender L1 bij monde van voorzitter Jos Muller weten een eerdere mondelinge instemming te heroverwegen.

Dinsdag werd bekend dat de provincie Limburg voorlopig geen geld steekt in de fusieclub, omdat de schuldenlast van Fortuna Sittard niet volledig is gesaneerd. De nieuw te vormen club hoopte op 6,5 miljoen euro steun van de provincie.

Fusieplan

De Stichting Roda JC ging vorige week mondeling akkoord met het fusieplan, maar zette er nog geen handtekening onder. ''Dat hebben we toen gedaan op basis van de gegevens die er toen lagen'', aldus voorzitter Muller tegenover L1.

''Nu de bijdrage van de provincie er niet meer is, treedt er een nieuwe situatie in werking en zullen wij ons besluit gaan heroverwegen.''

De Stichting moet als hoogste orgaan binnen Roda JC instemmen met de fusie.

De SP maakte later op de avond bekend samen met de fracties van VVD, GroenLinks, D66, Partij voor de Dieren en SPD een verzoek te hebben ingediend om een onderzoek in te stellen naar de rol van de provincie in het fusieproces.

De betreffende partijen vinden dat onvoldoende duidelijk is of er mogelijk toezeggingen zijn gedaan van de kant van de provincie die voor meerdere uitleg vatbaar zijn.