PRAAG - De Tsjechische voetbalbond heeft coach Petr Rada woensdag als gevolg van de matige resultaten ontslagen. 

Tsjechië verloor afgelopen woensdag met 1-2 van Slowakije en zag zijn kansen op kwalificatie voor het WK klein worden. Na afloop van dat duel bleken zes spelers nog een feestje te hebben gevierd. Zij werden ook verbannen.

De betreffende spelers zijn Tomáš Ujfalusi, Milan Baroš , Radoslav Kovác, Martin Fenin, Marek Matejovský en Václav Sverkoš. Eerstgenoemde besloot vanwege het incident eerder op woensdag zijn interlandloopbaan te beëindigen.

Terugkeren

De spelers kunnen mogelijk later dit jaar weer terugkeren. De termijn van het bestuur van de Tsjechische bond loopt in juni af. De bond stelde vooralsnog geen vervanger van Rada aan.

De pikante foto's van het feestje van de spelers werden in twee Tsjechische tabloids afgedrukt. Ujfalusi, de 31-jarige voetballer van Atletico Madrid, is getrouwd met een voormalig Miss Tsjechië.

Media

''Ik stop als international vanwege de huidige situatie rond het Tsjechische elftal en in de Tjechische media'', aldus Ujfalusi in een verklaring. Hij kwam 78 keer uit voor zijn land.

Tsjechië kan zich alleen in theorie nog plaatsen voor het WK in 2010.