OLSZTYN - Ondanks een nederlaag in de afsluitende wedstrijdhebben de Nederlandse volleyballers in Polen het vierlandentoernooigewonnen. Het gastland wist als enige de ploeg van bondscoach BertGoedkoop in Olsztyn te verslaan. Oranje was eerder te sterk voorDuitsland (3-1) en Spanje (3-1).

Nederland verloor het laatste duel met 3-2 (23-25 25-22 21-25-22 15-13). Goedkoop begon met de basis Nico Freriks, Marco Klok,Reinder Nummerdor, Guido Görtzen, Richard Schuil, Mike van de Gooren Joppe Paulides. De laatste kreeg als middenman de voorkeur bovenRob Bontje. Goedkoop gaf ook alle andere internationals speeltijdom met het oog op het EK de dubbele posities te testen.Voor zo'n 5500 toeschouwers was het gastland net te sterk.

Richard Schuil werd na afloop uitgeroepen tot beste allrounder vanhet toernooi. De organisatie maakte ook bekend dat hetvierlandentoernooi een jaarlijks karakter krijgt. Oranje is aluitgenodigd voor de volgende editie in 2004.

In de aanloop naar de Europese titelstrijd begin volgende maandin Duitsland speelt Nederland dinsdag en woensdag nog tweeoefenwedstrijden tegen Polen.