NEW YORK - Sjeng Schalken is de kopman van de Daviscupploeg,die eind september in Zwolle aantreedt tegen India. Dat heeftbondscoach Tjerk Bogtstra zondag in New York aan de vooravond vande US Open bekendgemaakt.

Hij selecteerde verder Martin Verkerk,Raemon Sluiter en John van Lottum. Paul Haarhuis is nietbeschikbaar. Hij herstelt van een operatie aan de rechter schouder.

Logisch alternatief

Schalken is tegen India niet beschikbaar voor het dubbelspel,heeft hij Bogtstra laten weten. Hij heeft het dubbel uit zijnprogramma verwijderd. "Voorlopig dubbel ik niet meer", liet hijweten. "Hou er maar rekening mee dat ik nooit meer dubbel." VoorBogtstra is de combinatie Verkerk/Sluiter een logisch alternatiefvoor de wedstrijd tegen India.

In de toekomst doet hij mogelijk toch een beroep op Schalkenvoor het dubbel. "Dat is afhankelijk van de terugkeer vanHaarhuis", aldus Bogtstra. "Paul heeft mij laten weten dat hijvolgend jaar beschikbaar is voor de Daviscup. In dat geval is hetdubbel Haarhuis/Schalken mijn beste optie. Zeker in wedstrijdenwaar het er echt om gaat."

Het duel met India is een promotie/degradatiewedstrijd. Bijwinst handhaaft Oranje zich in de wereldgroep, bij verlies zakt hetterug naar de Europese zone. Bij India ontbreekt Leander Paes, bijwie onlangs een hersenkwetsuur werd geconstateerd. "Zijnafwezigheid betekent voor India een gevoelige klap", weetBogtstra. "Maar voor die jongen zelf is het natuurlijk veel erger.Hij is pas dertig."