NIJMEGEN - NEC is na twee competitieduels nog zonder punten.De Nijmegenaren verloren zondag thuis kansloos van Roda JC: 1-3.Cristiano schoot de Limburgse ploeg vlak voor rust opvoorsprong. In de tweede helft scoorden Anastasiou en wederomCristiano. In de slotfase maakte invaller De Freitas 1-3.

Volendam haalt uit tegen FC Groningen

Een slim counterend Volendam heeft uitgehaald tegen FC Groningen: 3-0. Hoewel de Groningers overwegendoverheersten, was het Volendam dat de kansen beter benutte. De vanRKC teruggekeerde Putter, Buys (uit een strafschop) en Esajasverzorgden de Volendamse productie.

RKC Waalwijk moeiteloos langs Zwolle

Zonder overmatige inspanning heeft RKC Waalwijkzondagmiddag met 0-3 van FC Zwolle gewonnen. De Brabantse ploeg, natwee opeenvolgende zeges koploper in de eredivisie, verloor albinnen vijf minuten spits Torma met een enkelblessure, maar zijnvervanger Iwan Redan bleek een prima alternatief. De jongeaanvaller, op de weg terug na twee jaar blessureleed, maakte voorrust twee doelpunten. In de laatste minuut maakte Petrovic de 3-0,uit een prachtige vrije trap.