AMSTERDAM - Andy Murray heeft zijn derde toernooizege van het seizoen te pakken. In het Masters Series-toernooi van Miami versloeg de 21-jarige Schot Novak Djokovic zondag in de eindstrijd met 6-2, 7-5.

Het is de derde keer op rij dat Djokovic het onderspit dolf tegen de ontketende Brit. De 21-jarige Serviër leidt in de onderlinge stand nog wel met 4-3.

Djokovic begon nerveus aan de partij en stond in een mum van tijd op een 4-0 achterstand. De nummer drie van de wereldranglijst herpakte zich snel, maar kon setverlies niet meer voorkomen.

Vroeg in het tweede bedrijf had hij een onderhoud met zijn trainer, waarna hij plots beter ging serveren, vier games op rij pakte en uitliep naar 4-1.

Eigen opslag

Murray worstelde met zijn eigen opslag, maar gaf niet op. Hij hield zijn service, brak Djokovic vervolgens terug en trok de stand gelijk in de achtste game.

Op 5-5 brak hij op love door de service van zijn opponent en ook op zijn eigen opslag stond hij geen punt meer af. Murray is de eerste tennisser die dit seizoen drie ATP-toernooien op zijn naam schreef.

Tweede thuis

''Miami is een soort tweede thuis voor me'', aldus Murray, die in aanloop naar het seizoen vaak traint in de Amerikaanse plaats.

''Ik ben blij hier te winnen. Het viel niet mee in deze hitte. In de tweede set raakte ik een beetje uit mijn ritme, maar ik was op tijd weer bij de les.''