GLASGOW - De Schotse voetbalbond heeft aan voormalig aanvoerder Barry Ferguson en doelman Allan McGregor laten weten dat hun interlandcarrière voorbij is.

De federatie straft het duo daarmee voor een nachtelijk bacchanaal, na afloop van de verloren WK-kwalificatiewedstrijd tegen Nederland (3-0).

Ferguson en McGregor werden tijdens de daaropvolgende WK-kwalificatiewedstrijd al op de bank gehouden door de bondscoach, omdat ze zaterdagnacht drinkend aan de bar van het spelershotel doorbrachten.

V-tekens

Beide voetballers maakten de affaire alleen nog maar erger door vanaf de bank 'V-tekens' te maken, toen de camera's op hen werden gericht gedurende de ontmoeting met IJsland.

Hun werkgever Glasgow Rangers besloot daarop het duo al te schorsen voor twee weken.

In die periode krijgen Ferguson, die ook de aanvoerdersband moest inleveren, en McGregor ook geen salaris.

''Het management van de club heeft geoordeeld dat dit gedrag zowel Rangers als Schotland schade heeft berokkend en dat is onacceptabel'', sprak Rangers-directeur Martin Bain.

''Zelfs op het moment dat de club een belangrijke fase van de competitie en Schotse beker ingaat, was een adequate straf noodzakelijk.''

Zowel Ferguson (45 interlands) als McGregor (4 interlands) gaf een verklaring uit waarin ze hun excuses aanboden voor hun gedrag.