MIAMI - Rafael Nadal en Roger Federer hebben zich dinsdagavond (lokale tijd) geplaatst voor de kwartfinales van het tennistoernooi van Miami.

Terwijl Federer zich eenvoudig ontdeed van de Amerikaan Taylor Dent (6-3 6-2), moest Nadal tot het uiterste gaan om de Zwitser Stanislas Wawrinka te verslaan: 7-6 (2) 7-6 (4).

Nadal en Wawrinka gaven bij het hooggedoteerde toernooi een fraaie tennisshow.

Beide spelers toonden veel wilskracht en gingen elke rally voluit. In de eerste set behielden beide tennissers hun service, waardoor een tiebreak de beslissing moest brengen.

Achterstand

Daarin was de nummer één van de wereld duidelijk sterker: 7-2. In de tweede doorgang brak Wawrinka in de vierde game de opslag van zijn Spaanse opponent, maar Nadal maakte die achterstand snel goed.

De Zuid-Europese krachtpatser kreeg bij 6-5 al vier matchpoints, maar wist die niet te benutten. In de tiebreak sloeg hij vervolgens wel toe: 7-4.

In de kwartfinale stuit Nadal op de Argentijn Juan Martin del Potro die te sterk bleek voor de Spanjaard David Ferrer. Federer, de nummer twee van de mondiale ranglijst, staat tegenover de Amerikaan Andy Roddick die Gaël Monfils uit Frankrijk op de knieën kreeg.