KERKRADE - De Stuurgroep Topvoetbal Zuid-Limburg heeft Fortuna Sittard nog één dag de tijd gegeven om te onderzoeken of er nog een mogelijkheid is de schuldpositie van de club op te lossen.

Dat liet een woordvoerder van de stuurgroep dinsdagavond weten. De Stuurgroep Topvoetbal Zuid-Limburg wil woensdagavond tot een eindadvies komen over de mogelijke fusie tussen Fortuna Sittard en Roda JC.

Een van de belangrijkste voorwaarden die mogelijke investeerders en sponsoren aan de fusieclub hebben gesteld, is dat beide clubs schuldenvrij zijn. Zowel Fortuna Sittard als Roda JC staat er financieel slecht voor.

Gemeente

Het negatief eigen vermogen van Fortuna aan het einde van dit seizoen wordt geschat op ruim 5 miljoen euro. De gemeente Sittard-Geleen kan mogelijk helpen bij het aandragen van een oplossing.

De stuurgroep kwam eerder al tot de conclusie dat een samengaan noodzakelijk is. De Stichting Roda JC gaf maandagavond goedkeuring aan de plannen.

Drie van de zes leden stemden voor, twee tegen en een lid stemde blanco. Fortuna Sittard had al eerder goedkeuring gegeven.