LONDEN - Ruud van Nistelrooij heeft zaterdag dankzij eentreffer in het competitieduel tussen Manchester United en NewcastleUnited (2-1-zege) het record van Liverpool-spits John Aldridgegeëvenaard. De Brabander was voor het tiende competitieduel op rijtrefzeker en kwam daarmee op gelijke hoogte met Aldridge, die dieserie in 1987 neerzette.

Van Nistelrooij maakte op St. James Park in Newcastle zijn vijftigste treffer voor Manchester United. Daar had hij slechts 68 competitiewedstrijden voor nodig. Mede dankzij het doelpunt van de Nederlandse international bleef de formatie van Alex Ferguson voor de twintigste keer op rij ongeslagen in de competitie. Het laatste verlies in de Premier League dateert van december 2002.

Ferguson

Het enige smetje op de zege was de uitsluiting van Ferguson. De coach werd in de eerste helft naar de tribune verwezen omdat hij het arbitrale trio had uitgescholden. 'Sir Alex' meende namelijk dat Newcastle-speler O'Brien een rode kaart had moeten krijgen na een overtreding op Giggs en maakte dat iets te duidelijk aan de scheidsrechter en zijn assistenten.

Van Nistelrooij

Noodgedwongen bekeek de woedende Ferguson het duel verder vanaf de tribune. In de 51e minuut kalmeerde hij enigszins toen Van Nistelrooij met een goed geplaatst schot Manchester United op gelijke hoogte bracht. Acht minuten later kon de succescoach zelfs een beetje lachen toen Scholes, met de borst, de bal in het doel werkte: 2-1.

Robson

Bobby Robson, coach van Newcastle, accepteerde de nederlaag gelaten: "We hebben een voorsprong genomen, maar Manchester was in de tweede helft gewoon te ervaren en te sterk, zowel kwalitatief als fysiek."

Chelsea

Na twee speeldagen zijn er nog drie ploegen die geen puntenverlies hebben geleden. Naast Manchester United zijn dat Arsenal en Chelsea. Die laatste club, die de afgelopen weken voor ruim 100 miljoen euro inkopen deed, won met veel moeite van het armlastige Leicester City: 2-1. De Roemeen Mutu sierde zijn debuut op met een doelpunt. Vlak voor rust maakte hij de beslissende treffer.

Arsenal

Arsenal was veel te sterk voor Middlesbrough. De ploeg van trainer Wenger won de uitwedstrijd met 0-4. Wiltord scoorde tweemaal, Bergkamp mocht alleen het laatste kwartiertje meedoen. Van Bronckhorst moest wederom vanaf de tribune toekijken.