BRIGNANO GERA D'ADDA - De Nederlandse wielerploeg Rabobank is dinsdag bij de eerste etappe van de Wielerweek van Lombardije, een ploegentijdrit over 18,7 kilometer, als derde geëindigd.

Het Continental Team van Rabo moest 23 seconden toegeven op de Italiaanse ploeg LPR, die werd aangevoerd door Alessandro Petacchi. De sprinter mag zich de eerste leider van de Wielerweek van Lombardije noemen.

De Russische ploeg Katoesja eindigde op de tweede plaats, op zes seconden van LPR. Rabobank evenaarde met de derde plek in de ploegentijdrit de prestatie van vorig jaar, tot tevredenheid van ploegleider Nico Verhoeven.

''Vooraf hoopte ik voorzichtig op een podiumplek. Vorig jaar waren we ook derde, maar dit jaar is het deelnemersveld in de breedte nog sterker. Ze hebben het dus keurig gedaan.''

Bos

Op het vrijwel vlakke parcours rondom Brignano Gera d'Adda kon ook sprinter Theo Bos, die debuteerde op de ploegentijdrit, zijn werk aardig doen. Vier kilometer voor de streep moest de voormalige baanwielrenner echter alsnog lossen, na een foutje van ploeggenoot Thomas Rabou.

''Thomas had het even moeilijk en vergat te laat naar Theo te roepen dat hij voor hem moest inpikken'', verklaarde Verhoeven.

''Toen viel er een gat van twee meter en bij zestig per uur maak je dat niet meer goed als je geen supertijdrijder bent.''