ZEIST - Robin van Persie heeft maandagavond het trainingskamp van het Nederlands elftal wegens een liesblessure verlaten.

De aanvaller van Arsenal viel zaterdag in het gewonnen WK-kwalificatieduel tegen Schotland (3-0) uit met liesklachten. In dat duel nam hij de tweede treffer van Oranje voor zijn rekening.

Maandagmiddag bleek dat Van Persie niet tijdig hersteld zal zijn voor de wedstrijd Nederland - Macedonië, woensdag in Amsterdam. Bondscoach Bert van Marwijk roept geen vervanger voor de aanvaller op. Daardoor bestaat de selectie van Oranje nog uit twintig spelers.

Robben

Arjen Robben is wel op tijd fit voor het duel met Macedonië. De buitenspeler werkte maandag een individuele training af. ''Ik heb een beetje last van een gekneusde teen'', legde de uitblinker van het duel met Schotland (3-0) uit.

''Maar ik kan woensdag gewoon spelen. Dat is geen enkel probleem. Ik heb veel zin in die wedstrijd. Ik wil laten zien dat ik in vorm ben. Daarbij ben ik ook al een tijdje fit. Dat geeft een goed gevoel.''

Sneijder

Wesley Sneijder is een belangrijke kandidaat om Van Persie te vervangen. De aanvallende middenvelder van Real Madrid verving Van Persie zaterdag ook na 65 minuten. Sneijder verdween na de wedstrijd tegen de Schotten meteen uit de Arena.

De oud-speler van Ajax was boos dat hij niet in de basisformatie mocht beginnen. ''Het lijkt me logisch dat ik boos en teleurgesteld was'', zei hij maandag na de training. ''Maar zulke dingen horen ook bij het voetbal. Ik moet de beslissingen van de bondscoach accepteren maar wil het hem wel nog moeilijker maken.''