AMSTERDAM - Novak Djokovic heeft zich met speels gemak geplaatst voor de vierde ronde van het tennistoernooi van Miami.

De als derde geplaatste Serviër, die het toernooi twee jaar geleden won, maakte korte metten met de Fransman Paul-Henri Mathieu (31): 6-4, 6-1.

Djokovic, die in de volgende ronde stuit op de Tsjech Tomas Berdych, had een uur en achttien minuten nodig om de zege veilig te stellen.

Federer

Net als Mathieu kon ook Kiefer niet voor een verrassing zorgen. De Duitser was voor de elfde keer op rij niet opgewassen tegen Roger Federer: 4-6, 1-6.

De Zwitserse nummer twee van de wereld, die op jacht is naar zijn derde titel in Miami, kreeg de hele partij geen enkel breakpoint tegen en benutte zelf vier van zijn zes breekkansen.

Vrouwen

In tegenstelling tot bij de mannen liggen bij de vrouwen al heel wat grote namen uit het toernooi. Dinara Safina (2), Jelana Jankovic (3), Vera Zvonareva (6) en Ana Ivanovic (7) hebben allen hun koffers al moeten pakken.

Daarvan kunnen de zusjes Williams mogelijk profiteren. Serena (1) bereikte ten koste van Shuai Peng de vierde ronde: 7-5, 6-2. Venus (5) voegde zich bij de laatste zestien dankzij een zege op Anna-Lena Grönefeld: 7-5, 6-3.