ALSEMBERG - Anthony Geslin heeft zondag de Brabantse Pijl gewonnen. Na 193,5 km van Leuven naar Alsemberg was de Franse renner uit de ploeg Française des Jeux de sterkste in de sprint van een kopgroep van acht.

Zijn landgenoot Jerôme Pineau eindigde als tweede, de Duitser Fabian Wegmann als derde.

Beste Nederlander was Karsten Kroon. De renner van het Deense Saxo Bank maakte deel uit van de kopgroep en finishte als vijfde. Kroon was in 2006 al eens tweede in de Brabantse Pijl.

Chavanel

Geslin (28) volgt zijn landgenoot Sylvain Chavanel op als winnaar. De Brabantse Pijl is zijn grootste succes als profrenner tot nog toe. Op de oplopende aankomst wachtte Geslin keurig op het eerste initiatief in de sprint. Fabian Wegmann versnelde als eerste in de aankomststraat. De Duitser redde het niet.

Kroon was op 27 kilometer van de streep de initiator van de beslissende ontsnapping. De Nederlander kreeg Geslin, Pineau, Wegmann, Björn Leukemans, Christian Knees en Frederik Willems mee. Bij het ingaan van de laatste ronde sloot de Spanjaard Xavier Florencio nog aan. De acht bleven met een kleine voorsprong voorop.