COVENTRY - Jan van der Rassel is zaterdag in de halve eindstrijd van het Players Championship in Coventry, onderdeel van de PDC Pro Tour, uitgeschakeld.

De grote Engelsman Phil Taylor ontnam de 45-jarige darter uit Hoogerheide een illusie door hem geen enkel leg te gunnen: 6-0.

Van der Rassel, die 1500 pond (1616 euro) verdiende, kan niettemin terugzien op een goed toernooi en is een ervaring rijker.

Als qualifier won hij van onder anderen Wayne Jones, Mark Dudbridge en Andy Smith. Michael van Gerwen en Vincent van der Voort verloren in de achtste finale.

De laatste had Raymond van Barneveld met 6-3 uitgeschakeld in de derde ronde. Dat was ook het eindstation van Jelle Klaasen.

Andy Fordham debuteerde bij de PDC. De 'Viking', 65 kilo lichter dan in zijn gloriejaren als darter en bierliefhebber, ging er al in de voorronde uit.

Walsh

Voor de verandering won nu eens niet Taylor. Landgenoot Mark Walsh was hem in de eindstrijd verrassend de baas (6-4) en mocht de bijbehorende cheque van bijna 6500 euro aanpakken.