AMSTERDAM - In het kwalificatietoernooi voor het wereldkampioenschap voetbal behoorden Guus Hiddink (Rusland) en Erwin Koeman (Hongarije) zaterdagavond tot de winnaars. Leo Beenhakker (Polen) en Arie Haan (Albanië) zaten in het verdomhoekje van de verliezers.

Hiddink hervatte zaterdag in Moskou met Rusland het WK-kwalificatietoernooi, na een succesvolle beginperiode als interim-coach van Chelsea.

Tot zijn opluchting liep zijn rentree in Rusland goed af. Het zwakke Azerbeidzjan werd met 2-0 verslagen.

De Russen leidden bij de rust met 1-0 dankzij aan een vrije trap van Roman Pavlioetsjenko waarbij de doelman van Azerbeidzjan in de fout ging. Na de rust stelde Konstantin Zirianov de Russische zege veilig: 2-0.

Met negen punten uit vier wedstrijden handhaafde Rusland zich op de tweede plaats in poule 4.

Duitsland behield de leidende positie met een royale zege op Liechtenstein: 4-0. De treffers kwamen op naam van Michael Ballack, Marcell Jansen, Bastian Schweinsteiger en Lukas Podolski.

Beenhakker

Voor Beenhakker lijken zijn dagen als bondscoach van Polen geteld. De 66-jarige Rotterdammer, die alvast bij Feyenoord warmloopt voor de functie van technisch directeur, liep zaterdag in het uitduel met Noord-Ierland tegen een pijnlijke nederlaag aan: 3-2.

Daarmee zijn de Poolse kansen op een WK-ticket in poule 3 sterk geslonken.

Koeman

Erwin Koeman nam in Tirana opnieuw de felicitaties van zijn vakbroeder Arie Haan in ontvangst. Hongarije won in het WK-kwalificatietoernooi voor de tweede keer van Albanië: 1-0. Het eerste duel eindigde vorig jaar oktober in 2-0 voor de ploeg van Koeman.

Hongarije bleef in groep 1 op de tweede plaats, met drie verliespunten meer dan Denemarken. De koploper, met Dennis Rommedahl (NEC) in het basisteam, versloeg Malta met 3-0.

In groep 2 kwam Zwitserland, dat met 2-0 won van Moldavië, op gelijke hoogte met koploper Griekenland (1-1 tegen Israël). Bij de Zwitsers kwam FC Twente-spits Blaise N'Kufo niet tot scoren.

België

België verspeelde in groep 5 kostbare punten. De ploeg van bondscoach René Vandereycken ging zaterdagavond in Genk zwaar onderuit tegen Bosnië-Herzogovina (2-4). Met zeven punten uit vijf wedstrijden hebben de Belgen de WK-kansen niet meer in eigen hand.

Franck Ribéry voorkwam een nieuwe tegenslag voor Frankrijk. De aanvaller van Bayern München tekende in en tegen Litouwen voor de enige treffer. Ribéry scoorde, onder leiding van de Nederlandse arbiter Eric Braamhaar, na bijna 70 minuten.

Frankrijk

Door de benauwde zege bezet Frankrijk in groep 7 de derde plaats. De ploeg van de hevig bekritiseerde Raymond Domenech heeft vijf punten minder dan koploper Servië, dat een zwaar bevochten overwinning in en op Roemenië behaalde (2-3).

In groep 8 kwam Italië alleen aan de leiding. De titelhouder versloeg Montenegro met 2-0. Rivaal Ierland bleef op 1-1 steken tegen Bulgarije. Woensdag is de topper tussen Italië en Ierland.