ZWOLLE - Het bestuur van eerstedivisionist FC Zwolle treedt na dit seizoen af. Dat is besloten na overleg tussen bestuur, raad van toezicht en de commissie van goede diensten.

Deze commissie, onder leiding van ondernemer Henry Beekman, werd enkele weken geleden gevormd om orde te scheppen in de chaos bij de club.

FC Zwolle zette onlangs trainer Jan Everse op non-actief na een ruzie over een zitplaats voor zijn vrouw en blokjes kaas.

De affaire eindigde in een arbitragezaak, die dinsdag diende bij de KNVB. De uitspraak volgt nog. De hele zaak leidde tot veel onrust en verdeeldheid bij de Zwolse aanhang.

Everse

De commissie van goede diensten handelt, met goedkeuring van het bestuur, de zaak-Everse af, zo meldde FC Zwolle op de website.

Verder stelt de commissie binnenkort een ad-interimbestuur aan, dat een nieuwe bestuursstructuur moet ontwikkelen en een toekomstvisie voor de club op maatschappelijk en sportief gebied.

Voor de start van het seizoen 2009-2010 moet alles op papier staan en zal er tevens een nieuw bestuur aantreden.

Onder anderen schaatser Erben Wennemars, Zwollenaar en fan van FC Zwolle, heeft zitting in de commissie van goede diensten.