PRUSZKOW - De Nederlandse achtervolgingsploeg is vrijdag bij de wereldkampioenschappen baanwielrennen in Pruszkow als zevende geëindigd.

Levi Heimans, Geert-Jan Jonkman, Arno van der Zwet en Sipke Zijlstra realiseerden in de kwalificaties over 4 kilometer een tijd van 4 minuten en 8,667 seconden.

Bij bondscoach Peter Pieters en de rijders heerste tevredenheid over het resultaat. ''Dit is de plaats waar we horen'', zei Heimans.

Pieters vergeleek de tijd met die van de wereldbekers in Peking (4.17) en Kopenhagen (4.13). ''Gewoon goed gereden'', concludeerde de vertrekkend coach.

Speerpunten

De ploegachtervolging was jaren een van zijn speerpunten. Met Peter Schep, Niki Terpstra, Jens Mouris en Heimans veroverde Oranje vier jaar geleden zilver bij de WK in Los Angeles.

Die prestatie kreeg in de jaren erna geen passend vervolg. In Pruszkow ontbrak Schep wegens ziekte en een blessure. Terpstra en Mouris hebben voor de weg gekozen.

Toekomst

De huidige ploeg weet niet hoe de toekomst eruit ziet. Routinier Heimans gaat studeren en ziet na de zomer wel of er nog een plaatsje voor hem is.

De anderen moeten afwachten of ze in de plannen van de nog te benoemen bondscoach passen. Jonkman: ''Ik hoop het, voorlopig weten wij nog niet hoe het verder gaat.''