KATWIJK - Het Nederlands elftal heeft vrijdagmiddag met 21 fitte spelers de voorbereiding op het WK-kwalificatieduel met Schotland afgesloten.

Bondscoach Bert van Marwijk hield tijdens laatste training verborgen voor welke basisformatie hij zaterdagavond in de uitverkochte Arena kiest.

Grote vraag is met welke aanvallers Oranje begint. Centrumspits Klaas-Jan Huntelaar lijkt zich de laatste weken bij Real Madrid weer in de basis van het Nederlands elftal te hebben gespeeld.

Wisselspeler

Rafael van der Vaart, Ibrahim Afellay en Ryan Babel moeten waarschijnlijk genoegen nemen met de rol van wisselspeler. Robin van Persie, Wesley Sneijder, Arjen Robben en Dirk Kuijt komen in aanmerking voor de drie plaatsen achter de diepe spits.

Kuijt ondervond vrijdag geen last meer van zijn hamstring. Sneijder greep tijdens de training wel even naar zijn dijbeen, maar voetbalde na een korte behandeling verder.

Van der Wiel

Gregory van der Wiel is een voorname kandidaat om de geblesseerde John Heitinga als rechtsback te vervangen.

Hij is de enige verdediger van het Nederlands elftal die bij zijn club Ajax ook rechts in de defensie speelt. Dirk Marcellis en Khalid Boulahrouz hebben in het verleden als rechtsback voor Oranje gevoetbald.

Vermoedelijke opstelling Nederland: Stekelenburg; Van der Wiel, Ooijer, Mathijsen en Van Bronckhorst; Van Bommel en De Jong; Van Persie, Sneijder en Robben; Huntelaar.

Laatste training Oranje