CALAIS - Hans van Goor is zijn Europees record kanaalzwemmen kwijt. Een week nadat zijn vrouw Edith van Dijk een vergeefse poging ondernam om Van Goors toptijd uit de boeken te schrijven, dook de Duitser Christof Wandratsch wel onder het Europees record.

Wandratsch had voor de tocht van Dover naar Calais 7 uur en 20 minuten nodig. Daarmee bleef hij slechts drie minuten boven het wereldrecord van de Amerikaan Chad Hunderby. Als troost mag Wandratsch zich nu Europees recordhouder noemen. "Tja, hij heeft heel goede omstandigheden gehad", reageerde Van Goor die de hele donderdag via internet de poging volgde. "Er kwamen alleen maar juichberichten. Hij had een westenwind, strak in de rug. Ach, je weet dat je op een dag je record zal kwijtraken. Het is een fantastische prestatie van Wandratsch."

Volgens Van Goor is dat verlies geen extra motivatie voor Van Dijk om een nieuwe poging te wagen. "Edith heeft een behoorlijke inspanning geleverd", weet Van Goor. "Op dit moment is een nieuwe overtocht geen onderwerp van gesprek."