MÜNCHEN - Bayern München staat al met een been in de kwartfinales van de Champions League. De Duitse club van Mark van Bommel verdedigt dinsdag in München in de return van de achtste finales tegen Sporting Lissabon een voorsprong van 5-0.

Ook Liverpool en Chelsea hebben een goed uitgangspositie. Liverpool, dat op Anfield waarschijnlijk start met Dirk Kuijt en Ryan Babel, won uit met 1-0 van Real Madrid.

De Spaanse landskampioen is met Arjen Robben, Wesley Sneijder en Rafael van der Vaart afgereisd naar Liverpool.

Sneijder

Real-speler Wesley Sneijder heeft vertrouwen in de clash met de Engelsen. In De Telegraaf zegt hij: "Als Liverpool uit met 1-0 kan winnen, kunnen wij dat ook. En misschien zelfs wel met meer. Wij zullen ons sowieso niet zó maar laten uitschakelen."

Sneijder verwacht niet dat zijn coach opnieuw voor een behoudende aanpak zal kiezen. "De eerste wedstrijd bouwde de trainer wat zekerheden in. Maar dat kan nu niet meer. Het is alles of niets. Ik ga uit van een basisplaats. Al moet ik wel eerlijk zeggen dat dit vooral op mijn gevoel is gebaseerd. Uit de trainingen was de opstelling niet af te leiden."

Chelsea

Chelsea begint met een 0-1-voorsprong tegen Juventus. De Engelse club die onder trainer Guus Hiddink alleen nog maar heeft gewonnen speelt uit in Turijn.

Bekijk de enige treffer uit het eerste duel:

In het duel van de 'gevaarlijke outsiders' is het Panathinaikos van Henk ten Cate licht favoriet. De Griekse club heeft het thuisvoordeel tegen Villarreal. De eerste wedstrijd eindigde in 1-1.