AMSTERDAM - Het Nederlandse honkbalteam is er tijdens de World Baseball Classic net niet in geslaagd om voor een tweede stunt te zorgen.

Na de 3-2 overwinning van zaterdag op de Dominicaanse Republiek, stond Oranje tegen Puerto Rico lange tijd met 1-0 voor. In de achtste inning stelde het gastland echter alsnog orde op zaken: 3-1.

Nederland heeft nog wel een kans om zich te plaatsen voor de tweede ronde, die zal worden afgewerkt in de Verenigde Staten (San Diego en Miami).

Dominicaanse Republiek

Dan moet er dinsdag wel opnieuw worden afgerekend met de Dominicaanse Republiek, dat zondag met 9-0 won van het inmiddels uitgeschakelde Panama. Puerto Rico is door de zege op Nederland zeker van de volgende ronde.

Greg Halman zette Nederland tegen Puerto Rico in de tweede inning op voorsprong. Daarna hield de ploeg van Rod Delmonico lang dapper stand, tot aan de voorlaatste inning.

Met alle honken bezet probeerde de bondscoach nog in te grijpen door Leon Boyd op de heuvel te zetten, maar deze kon niet voorkomen dat Puerto Rico met twee rake klappen Mike Aviles, Alex Rios en Andy Gonzalez over de thuisplaat bracht.