AMSTERDAM - Keisuke Honda weet het zeker. Hij is klaar voor één van de topclubs in Nederland. De Japanner, die met VVV-Venlo uitkomt in de eerste divisie, hoopt op één van de clubs uit de top vijf.

Volgens Voetbal International hebben AZ, NAC, en FC Twente hun interesse al kenbaar gemaakt bij de Limburgse club.

Ook Ajax en Feyenoord zouden hebben geïnformeerd naar de diensten van de middenvelder en de interesse van PSV zou al langer bekend zijn.

Het weekblad weet verder te melden dat de interesse niet ophoudt in Nederland. Naast enkele clubs uit zijn geboorteland zou de Japanner ook kunnen tekenen bij Bayer Leverkusen en FC Köln uit Duitsland en Fulham en Bolton Wanderers in Engeland.

Mindere periode

VVV-Venlo zit in een mindere periode. De club, die vorig jaar nog in de eredivisie uitkwam, won afgelopen weekeinde voor het eerst sinds weken weer eens een wedstrijd.

Veendam werd met 2-1 verslagen. Honda tekende voor één van de treffers. Niettemin gaan de Limburgers nog fier aan de leiding in de Jupiler League.

Honda heeft bij de club uit Venlo nog een contract tot medio 2011. De voorzitter van VVV verklaart dan ook in het weekblad niet bereid te zijn om voor april met één van de clubs om de tafel te gaan. “Dat is ook de wens van Honda. Hij wil ons eerst kampioen maken.”