AMSTERDAM - Ton du Chatinier mag het seizoen afmaken als hoofdtrainer van FC Utrecht. Dat heeft de licentiecomissie van de KNVB maandag besloten.

De club uit de Domstad moet per 1 juli wel een gediplomeerde trainer hebben. Utrecht had een vrijstelling van de regels van de voetbalbond nodig, omdat Du Chatinier niet de benodigde trainerspapieren heeft. In april rondt hij de trainerscursus af, waarna hij het diploma wel heeft.

"Met deze uitspraak van de licentiecommissie zijn wij uiteraard zeer content", laat voorzitter Jan Willem van Dop op de clubwebsite van FC Utrecht weten.

"We hadden het volste vertrouwen in de KNVB. De periode dat onze trainer nog niet beschikt over het vereiste diploma is nog maar zeer kort."

Assistent

Du Chatinier werd in oktober door Utrecht aangesteld als assistent naast trainer Willem van Hanegem, nadat de club vier assistenten terzijde had geschoven.

Nadat ook Van Hanegem de wacht werd aangezegd, werd Du Chatinier hoofdtrainer. Half februari gaf Utrecht aan de oud-voetballer volgend jaar ook als eerste trainer te willen hebben.