ROTTERDAM - De directie van Feyenoord is verrast door de persverklaring die ex-voorzitter Jorien van den Herik zondagavond naar buiten heeft gebracht.

In zijn verklaring legt Van den Herik uit dat hij niet verantwoordelijk kan worden gesteld voor de huidige financiële malaise bij de Rotterdamse club.

''De timing van zijn kritiek bevreemdt mij'', laat algemeen directeur Eric Gudde op de website van Feyenoord weten.

Late reactie

''Hij zal er zijn redenen voor hebben om pas nu met zijn verklaring naar buiten te komen, maar wij stellen vast dat Van den Herik reageert op cijfers die inmiddels meer dan een half jaar geleden al naar buiten zijn gebracht via het jaarverslag,'' aldus Gudde.

"Feyenoord heeft geen behoefte punt voor punt in te gaan op zaken die de heer Van den Herik naar buiten heeft gebracht. Feyenoord gaat over tot de orde van de dag. De club is gebaat bij rust.''

Schuldenlast

Feyenoord worstelt met een schuldenlast van 21 miljoen euro. Anderhalf jaar geleden stond de Rotterdamse club nog 35 miljoen in het rood.

Om dit seizoen aan de lopende verplichtingen te kunnen voldoen, heeft de directie leningen afgesloten bij een particulier en bij stadion De Kuip.

Vervolggesprek

De Raad van Commissarissen heeft deze week een vervolggesprek met een delegatie van een groep rijke supporters.

Deze vermogende fans willen gezamenlijk tientallen miljoenen euro's in Feyenoord steken, in ruil voor zeggenschap in de vorm van aandelen en een of meerdere zetels in de RvC.