BUENOS AIRES - De Argentijnse tennissers zijn zondag ongeslagen gebleven in de Daviscupwedstrijd tegen Nederland. Juan Ignacio Chela versloeg in Buenos Aires in de vijfde partij Thiemo de Bakker met 7-5 6-2.

De Argentijnen bepaalden hiermee de eindstand op 5-0.

Argentinië besliste de wedstrijd zaterdag al door in het dubbel het derde punt binnen te halen.

Door de nederlaag wordt Oranje veroordeeld tot een promotie/degradatieduel. De Argentijnse ploeg speelt in de kwartfinales tegen Tsjechië.

De Bakker kwam voor de tweede keer in actie. Hij verloor vrijdag van Juan Monaco.

Ervaring

Siemerink wilde na de beslissende nederlaag in het dubbelspel niet al te dramatisch doen over de kansloze uitschakeling.

''De huidige ploeg heeft in elk geval hier een leerzame ervaring opgedaan. Daarvan moeten we in de volgende wedstrijd gebruik maken.''

Nederland moet zich nog opmaken voor een promotie-degradatieduel om de plaats in de hoogste groep te handhaven.

Haase

Siemerink hoopt tijdens die wedstrijd weer te kunnen beschikken over Robin Haase, die vanwege een knieblessure ontbrak.

Vanwege de afwezigheid van de kopman en de sterke tegenstand van Argentinië waren de verwachtingen in het Nederlandse kamp vooraf niet al te hoog gespannen.

Siemerink gaf zaterdag toe dat hij wel had gehoopt dat het beter zou gaan. De oud-tennisser doelde daarmee vooral op het verloop van de wedstrijd in het dubbelspel.

Argentijnen

Het gelegenheidskoppel Jesse Huta Galung/Rogier Wassen verloor in drie sets zonder veel perspectief van het Argentijnse koppel Vassallo Argüello/Lucas Arnold Ker (6-4 7-5 6-3).

''We kwamen niet uit de verf. De inzet was 100 procent, maar de Argentijnen waren fitter, frisser en scherper. Zij maakten ook veel minder onnodige fouten. We hebben nauwelijks kansen gekregen om goed in de wedstrijd te komen.''

Nederland begon vrijdag aan het duel met twee nederlagen. Huta Galung was niet opgewassen tegen Juan Ignacio Chela en Thiemo de Bakker ging onderuit tegen Juan Monaco.

Gelegenheidskoppel

Siemerink hield na de negatieve start de moed erin. Hij schatte de Nederlandse kansen in het dubbelspel in op 50 procent. Daar viel wat voor te zeggen, want evenals Huta Galung/Wassen was Arnold Ker/Vassallo Argüello een gelegenheidskoppel.

Laatstgenoemde was zelfs een debutant in de Daviscup. Hij mocht opdraven wegens de absentie om uiteenlopende redenen van de drie beste spelers van Argentinië (Del Potro, Nalbandian en José Acasuso).

Wassen

Door de onwennigheid aan beide kanten verliep het duel rommelig. Bij Nederland was Wassen de dubbelspecialist, bij Argentinië bracht Arnold Ker de meeste ervaring in.

De 34-jarige Argentijn, winnaar van vijftien titels in het dubbelspel, maakte vorig jaar zijn rentree in het tenniscircuit nadat hij was hersteld van teelbalkanker. Mede dankzij Arnold Ker behield Argentinië de controle over de partij.

Nederland kon aardig meekomen, maar bevond zich nooit in een superieure positie. De Argentijnen maakten het karwei overtuigend af.

Middelkoop

In de enkelpartijen op zondag liet Siemerink Matwé Middelkoop debuteren. Hij was echter niet opgewassen tegen Martin Vassallo Arguello (2-6 4-6). Thiemo de Bakker kon daarna in zijn tweede partij Nederland ook geen zege bezorgen. Hij verloor met 5-7 2-6 van Juan Ignacio Chela.