MELBOURNE - Kristie Boogert heeft dinsdag de eerste ronde overleefd van de Open Australische tenniskampioenschappen. De 28-jarige Rotterdamse ontdeed zich in twee sets van de Italiaanse Gloria Pizzichini: 6-3 6-3.

Boogert begon nerveus en pessimistisch aan haar partij de slechts 1,53 meter lange Pizzichine. "Door die ontstoken teen kon ik de afgelopen dagen niet veel doen. Ik zat maar een beetje te tobben", vertelde ze na afloop. "Toen bleek dat ik wel goed kon lopen ben ik agressiever gaan spelen en heb ik het tempo verhoogd."

Boogert won de eerste set met 6-3 en raakte in de tweede met 0-3 achter. Met een mooie serie van zes gewonnen games pakte ze ook de tweede set met 6-3. In de tweede ronde ontmoet zij opnieuw een Italiaanse; Rita Grande, 20e geplaatst die met 7-6 6-4 de Argentijnse Clarisa Fernandez versloeg.

Boogert zei wel enige kansen te zien: "Grande neemt graag het initiatief. Ik mag haar niet haar eigen spel laten spelen, want dan zet ze mij onder druk."

Capriati

Bij de vrouwen deed helemaal geen verrassing voor. Eerste geplaatste en titelverdedigster Jennifer Capriati won haar eerste wedstrijd, tegen de Kroatische Silvija Talaja met gemak: 6-4 6-1. De Waalse Justine Henin sloeg de als tennisspeelsters steeds minder geloofwaardig wordende Russische schoonheid Anna Kournikova probleemloos uit het toernooi: 6-2 7-5.

/DOSSIERAustralian Open