MURCIA - Met de eindzege voor Denis Mentsjov en de ritwinst in de slotetappe voor sprinter Graeme Brown heeft de Rabobank-wielerploeg zondag de Ronde van Murcia zeer succesvol afgesloten.

Voor de Australiër Brown was het bovendien zijn tweede etappezege, hij won woensdag ook de eerste rit. De Nederlandse Raborenner Pieter Weening werd derde in het eindklassement.

Mentsjov, de Russische kopman van de Nederlandse ploeg, legde de basis voor zijn overwinning in de tijdrit van vrijdag en de koninginnerit van zaterdag. Beide dagen eindigde hij als derde.

Grootse vorm

Na de slotrit van zondag keek Mentsjov content terug op de Spaanse ronde, maar merkte hij wel op nog niet in grootse vorm te steken. ''Ik ben echt niet super, maar kennelijk wel goed genoeg om deze ronde te winnen'', sprak hij op de website van zijn ploeg.

De credits voor zijn prestatie legde Mentsjov grotendeels bij zijn ploegmakkers. ''Het team reed fantastisch. Ik hoefde niets te zeggen, niets te vragen. Ze deden hun werk en het was indrukwekkend. Zeldzaam goed gewoon.''

Eerder dit voorjaar won ploegmaat Joost Posthuma al de Ruta del Sol, het was de tweede zege in een rittenkoers voor de Rabo's in korte tijd. ''Ik vind dit vooral heel erg leuk voor de ploeg'', aldus Mentsjov. ''We rijden allemaal goed en dan zijn dit soort successen de beloningen die je nodig hebt.''