BREDA - Rob van Dijk (40) verdedigt zondag in de uitwedstrijd tegen NAC Breda het doel van Feyenoord.

De veteraan vervangt Henk Timmer die last heeft van een knieblessure. De reservekeeper speelde dit seizoen voor de Rotterdammers drie wedstrijden in de eredivisie, waaronder de thuiswedstrijd tegen NAC Breda (3-1).

Zaterdagavond kwam bij Heerenveen - FC Groningen ook al de 39-jarige Hans Vonk in actie. Het was de eerste wedstrijd in de eredivisie voor Vonk in drie seizoenen tijd. Bij de Friese club zijn de eerste twee keuzes, Kenny Steppe en Brian Vandenbussche, geblesseerd.

Joey Didulica

Joey Didulica maakt na ruim twee jaar afwezigheid zijn rentree in het doel van AZ tijdens een competitiewedstrijd. De 31-jarige Australiër staat zondag in Nijmegen onder de lat tijdens het duel met NEC. Didulica vervangt eerste keus Sergio Romero, die donderdag na afloop van de verloren bekerwedstrijd tegen NAC Breda (1-2) uit frustratie zijn hand kapot sloeg tegen de kleedkamermuur.

Didulica speelde eind oktober 2006 zijn laatste competitiewedstrijd in het eerste elftal van de Alkmaarders. In de slotfase van het duel met PSV werd hij hard op zijn hoofd geraakt door een schot van zijn landgenoot Jason Culina. Wat volgde was een herstelproces van anderhalf jaar.

ZIE OOK:

Hofland ‘knock-out’ van het veld
Heerenveen in extremis langs Groningen
Tweelingbroers in actie bij NAC - Feyenoord