AMSTERDAM - Met uitzondering van de twee noordelijke clubs FC Groningen en SC Heerenveen, die zaterdagavond tegen elkaar speelden, komt de volledige top tien van de eredivisie zondagmiddag in actie.

Het meest besproken affiche wordt in Enschede afgewerkt. Het duel stond eigenlijk voor de zaterdag op de planning maar werd verschoven naar de zondagmiddag vanwege het slechte veld. Dat kwam de nummer twee van de eredivisie goed uit. Zij speelde woensdagavond namelijk nog een zwaar duel tegen De Graafschap, dat pas in de verlenging werd beslist.

Competitievervalsing

Bij de regerend landskampioen PSV werd er dan ook gesproken over "competitievervalsing". Ook Ajax staat voor een pittig uitduel. De Amsterdammers reizen zondag af naar Den Haag. ADO-trainer André Wetzel heeft zijn eigen achterban opgeroepen de bezoekers met respect te behandelen.

Koploper AZ treft in Nijmegen het NEC van trainer Mario Been. De formatie van Louis van Gaal kan bij een gelijkspel het clubrecord uit het seizoen 1980-1981 evenaren. Toen bleven de Alkmaarders 24 wedstrijden op rij ongeslagen. Of dat gaat lukken is de vraag. Donderdagavond verloor AZ verrassend van NAC.

Tweelingbroers

De ploeg uit Breda krijgt deze speelronde Feyenoord op bezoek. Het treffen kan tot een bijzondere gebeurtenis leiden. De tweelingbroers Jordao en Edinho Pattinama staan bij beide clubs onder contract. Feyenoord-coach Leon Vlemmings heeft Jordao in zijn selectie opgenomen, terwijl Robert Maaskant Edinho op het wedstrijdformulier heeft gezet.

FC Volendam ontvangt verder in eigen huis het goed draaiende Vitesse en Roda JC krijgt in Limburg FC Utrecht op bezoek.

ZIE OOK:

Wetzel hoopt op respect ADO-fans voor Ajax
‘Aissati in de basis tegen ADO’
FC Twente en PSV ‘verlaat’ in Enschede
Tweelingbroers in actie bij NAC - Feyenoord
AZ kan clubrecord evenaren

(c)NUsport