GENUA - Internazionale heeft zich zaterdag hersteld van de kansloze nederlaag in het Italiaanse bekertoernooi bij Sampdoria (3-0). De ploeg van trainer José Mourinho won in de Serie A met 2-0 van subtopper Genoa.

Zlatan Ibrahimovic, weer terug in de basis na een rustperiode, maakte al na twee minuten het eerste doelpunt. Mario Balotelli besliste het duel na ruim een uur spelen.

Mourinho gaf na de zeperd woensdag bij Sampdoria toe dat hij zich zorgen maakt over zijn ploeg. Met oud-Ajacied Ibrahimovic weer in de gelederen toonde Inter zich tegen Genoa dodelijk effectief.

Materazzi

Tegenvaller voor Mourinho was het gebleseerd uitvallen van zijn verdedigers Marco Materazzi en Nicolas Burdisso. Het is nog maar de vraag of zij woensdag in actie kunnen komen als Inter het in de achtste finales van de Champions League opneemt tegen Manchester United.

Het eerste duel in Milaan eindigde in 0-0. Ook het meespelen van de defensieve krachten Cristian Chivu en Walter Samuel is nog onzeker.

Juventus

Juventus bleef in het spoor van Inter door een nipte zege bij Torino: 0-1. Giorgio Chiellini maakte tien minuten voor tijd de enige treffer.

Het verschil op de ranglijst tussen Inter en Juve blijft daardoor zeven punten, in het voordeel van de Milanezen.

AC Milan, de nummer drie van de Serie A, speelt zondag tegen Atalanta. De ploeg van Clarence Seedorf moet al vijftien punten goedmaken op Internazionale.

AS Roma

AS Roma, woensdag in de achtste finales van het belangrijkste Europese bekertoernooi tegenstander van Arsenal, kwam niet verder dan 1-1 tegen Udinese.

Mirko Vucinic scoorde voor de Romeinen, Felipe deed dat voor Udinese. AS Roma speelde de laatste 25 minuten met tien man na een rode kaart voor Daniele de Rossi.

AS Roma kwam door het gelijkspel op gelijke hoogte met Genoa en staat vijfde.