COVENTRY - Guus Hiddink heeft met Chelsea weer een stap gezet richting een prijs. De ploeg van de Nederlandse trainer bereikte zaterdag de halve finales van de FA Cup in Engeland door Coventry City met 2-0 te verslaan.

Didier Drogba en oud-PSV'er Alex maakten de doelpunten. 

''We kunnen erg tevreden zijn met deze overwinning en ook met de manier waarop we hebben gespeeld'', prees Hiddink na afloop zijn ploeg.

''Het was geen gemakkelijke wedstrijd, maar in de slotfase maakten we een schitterend doelpunt en daarmee was de wedstrijd gespeeld.''

Ongeslagen

Chelsea is onder leiding van Hiddink nog altijd ongeslagen. Met de Varssevelder als interim-trainer op de bank won de sterrenploeg uit Londen drie duels in de Premier League.

In de achtste finales van de Champions League werd Juventus met 1-0 verslagen.

Cole

Ashley Cole had zaterdag 'gewoon' een basisplaats gekregen van Hiddink. De Engelse linksback werd in de nacht van woensdag op donderdag in dronken toestand aangehouden door de politie.

Hiddink nam disciplinaire maatregelen tegen Cole, maar stelde de voetballer wel op tegen Coventry City.

Essien

Michael Essien maakte in de tweede helft zijn rentree na een half jaar blessureleed. De Ghanese middenvelder scheurde vorig jaar tijdens een interland de voorste kruisband van zijn knie af.

''Ik heb het voetbal gemist. Het was moeilijk om toe te moeten kijken, maar ik ben geduldig geweest. Ik ben blij dat ik weer op het veld heb kunnen staan'', aldus Essien.

Hiddink zei blij te zijn dat hij weer kan beschikken over zijn sterke middenvelder, maar hij weet nog niet of hij Essien opneemt in zijn selectie voor de return in de Champions League tegen Juventus.