SALT LAKE CITY - De wedstrijdkalender van de schaatsers is in het olympisch seizoen zó overvol dat schaatsbond KNSB sterk overweegt om het Nederlands kampioenschap sprint gelijktijdig te laten plaatsvinden met het Europees kampioenschap allround, in het weekeinde van 9-10 januari.

Daarnaast zou het NK allround in hetzelfde weekeinde als de wereldbekerontmoeting in Erfurt, begin maart, worden gehouden.

De schaatskalender is sowieso al goed gevuld, maar in een olympisch jaar nemen de Olympische Spelen (ruim twee weken) en het olympisch kwalificatietoernooi (eind december) extra ruimte in.

Daardoor heeft de KNSB geen andere mogelijkheid dan het combineren van toernooien.

Kalender

De internationale schaatsunie heeft inmiddels de kalender voor 2009-2010 zo goed als rond. In november rijden de schaatsers achtereenvolgens in Berlijn, Heerenveen en Hamar, waarna ze begin december actief zullen zijn in Calgary en Salt Lake City.

De ISU wil twee weken voor de start van de Spelen nog een WB-wedstrijd in Salt Lake City houden, maar daarover is nog geen overeenstemming bereikt.

Na de Spelen van Vancouver staat nog een WB-ontmoeting in Erfurt, het NK allround (in datzelfde weekeinde), de WB-finale in Heerenveen en het WK allround (eveneens in Thialf) op het programma.